fbpx
28. juni 2023
Kategori: På Observatoriet

Sommerferie for voksne

Forside » På Observatoriet » Sommerferie for voksne
Sommerferien er skudt i gang og vi har samlet en guide til, hvad du kan opleve på Observatoriet, når du besøger os uden børn.

Udstillinger

Oplev den gamle værkstedsbygning, når du ankommer til Observatoriet. Gå i astronomernes fodspor og se, hvordan de boede, da Observatoriet var en levende forskerby fra 1953 til 1996. Mærk historiens vingesus og læs om rumfartshistorien, Apollo-programmet og månelandingerne. Vi viser Danmarks største teleskop frem tre gange dagligt i sommerferien.

Læs mere om Sommer på Observatoriet

Planetstien

Gå den 1,4 km lange rute og bliv fascineret af de enorme afstande i vores eget Solsystem. Tag madpakken med og nyd udsigten fra det lille borde-bænke-sæt. På turen får I en fornemmelse af det smukke istidslandskab som Observatoriet er omgivet af. Turen starter fra P-pladsen og slutter på toppen af Observatoriebakken, men I kan også vælge at gå den fra toppen og ned.

Læs mere

Udsigten

Observatoriet er placeret i et vidunderligt istidslandskab. På toppen af Observatoriebakken finder I vores udsigtspunkt. Se til lammefjorden, Kundby Kirke eller få styr på højdemeterne i området. I kan også nyde udsigten fra en af vores hængekøjer.

Audiowalk

Gå en tur og hør lydfortællingen med en tidligere medarbejder på Observatoriet. Aase Hansen tager jer med på en gåtur fra bunden af bakken og helt op til kuplerne. I kan lytte til fortællingen både i og udenfor vores almindelige åbningstid.

Læs mere

Nyd en sommeraften

Vil du opleve Observatoriet om aftenen? Hver lørdag i sommerferien fra d. 24. juni til d. 6. august holder vi aftenåbent kl. 21-00. Her vil vores formidlere bringe jer tættere på sommerens nattehimmel med fortællinger om vores smukke Måne, stjernevrimlen og planterne.

Læs mere om sommeraftener på Observatoriet

Foredrag, stjerneaftener og Teleskop-torsdag?

Læs mere
Del nyheden
Søg
Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.