Kategori: Udendørs

Stjernekigger-shelters

Forside » Oplevelser » Stjernekigger-shelters

Oplev dagens lys og nattens stjerner fra Observatoriets stjernekiggershelters. Book et eller flere af de fire shelters her på siden. Sommerbooking åbner først i det nye år. Skriv jer op til vores nyhedsbrev nederst på sitet og få direkte besked.

Information

 1. De fire shelters kan bookes for en enkelt nat ad gangen.
 2. Ankomst fra kl. 17.00. Medbring en trækvogn e.lign. I skal gå ca. 700 meter med jeres baggage fra P-pladsen. Shelters skal forlades senest kl. 10.30 dagen efter overnatning.
 3. Der er plads til seks personer (maks. otte) i ét shelter.
 4. Alle shelters har vindue til himlen.
 5. De er isolerede men er åbne ud til naturen.
 6. Handicapadgang kommer i 2022.
 7. Hunde må ikke være i de fire shelters men gerne i snor udenfor.
 8. Det er ikke muligt at ændre eller aflyse din booking, men du er velkommen til at overdrage den til andre.

Pris

450 kr. per shelter. Der følger en pose brænde med pr. shelter. Husk selv optænding. I kan medbringe ekstra brænde selv eller købe det på pladsen mod betaling via MobilePay.

Madlavning

 • Må kun foregå på bålpladsen, som deles af alle i de fire shelters. Vis hensyn til hinanden. Bålpladsen har en grillrist.
 • Lettere anretning kan ske i det overdækkede madpakkehus eller på de tilhørende borde-bænke sæt.

Bål & Brænde

 • Det er KUN tilladt at tænde bål på bålpladsen, og I har selv ansvar for forsvarlig brug af åben ild.
 • Alle flammer og gløder skal være slukket, når I forlader pladsen.
 • Alt landskab, træer og buske er fredet, så I må ikke finde optændingsmateriale i naturen.
 • I kan medbringe brænde selv eller købe ekstra brænde af os (I får en pose med ved ankomst) ved betaling via MobilePay.

Toiletter & Vand

 1. Der er adgang til et rum-multtoilet på pladsen. Medbring selv toiletpapir og håndsprit, og pas på vores natur. Efterlad ikke toiletpapir o. lign.
 2. Der er adgang til handicaptoilet ca. 500 meter fra vores shelters i den sorte træbygning ved Hovedbygningen.
 3. Vand kan afhentes ved huset, Jorden (nr. 9). Vandhanen sidder på højre side af huset.

Fredet mørke

Pas på vores fredede nattemørke og dit eget nattesyn. Begræns brugen af hvidt lys og/eller brug gerne rødt lys, som beskytter mørke og dine øjne bedre. I skal selvfølgelig kunne se, men husk at mærke mørket – det kan være en magisk oplevelse.

Læs før booking

Hent PDF

Praktisk info

Må vi tage madpakker med?

Læs før booking

Hent PDF
Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.