fbpx
Kategori: Udendørs

Stjernekigger-shelters

Forside » Oplevelser » Stjernekigger-shelters

Oplev dagens lys og nattens stjerner fra Observatoriets stjernekiggershelters. Book et eller flere af de fire shelters her på siden. Vi åbner for booking af shelters i 2025 onsdag d. 23. oktober 2024 kl. 12.00. Vi anbefaler, at I sidder klar, hvis ønsker et shelter i weekender og ferieperioder.

Information

 1. De fire shelters kan bookes for en enkelt nat ad gangen.
 2. Det bookede shelter er dit/jeres. Det bliver ikke fyldt op af andre. 
 3. Ankomst fra kl. 12.00 (I må gerne komme senere – det er helt op til jer).
 4. Der er én trækvogn til baggage per shelter. I skal gå ca. 500 meter med jeres baggage fra P-pladsen. Shelters skal forlades senest kl. 10.30 dagen efter overnatning.
 5. Der er plads til seks personer (maks. otte) i ét shelter.
 6. Alle shelters har vindue til himlen.
  Nogle vejrforhold påvirker muligheden for himmelkig. Fx kan der opstå kondens, ligesom sne og is kan dække for udsigten. I sommerhalvåret vaskes vinduet månedligt. I perioden for løvfald, efterses vinduerne ugentligt for blade og lignende. 
 7. De er isolerede, men er åbne ud til naturen. Vind kan derfor være et vilkår.
 8. Hunde må ikke være i shelterne, men gerne i snor udenfor.
 9. Det er ikke muligt at ændre eller aflyse din booking, men du er velkommen til at overdrage den til andre. Du har mulighed for at slå det op i vores Facebookgruppe til formålet

Pris

495 kr. per shelter. Der følger en pose brænde med pr. shelter. Husk selv optænding. I kan medbringe ekstra brænde selv eller købe det på pladsen mod betaling (100 kr. for en pose) via MobilePay.

Madlavning

 • Må kun foregå på bålpladsen, som deles af alle i de fire shelters. Vis hensyn til hinanden. Bålpladsen har en grillrist.
 • Lettere anretning kan ske i det overdækkede madpakkehus eller på de tilhørende borde-bænke sæt.

Bål & Brænde

 • Det er KUN tilladt at tænde bål på bålpladsen, og I har selv ansvar for forsvarlig brug af åben ild.
 • Alle flammer og gløder skal være slukket, når I forlader pladsen.
 • Alt landskab, træer og buske er fredet, så I må ikke finde optændingsmateriale i naturen.
 • I kan medbringe brænde selv eller købe ekstra brænde af os (I får en pose med ved ankomst) ved betaling via MobilePay. En pose brænde koster 100kr. 

Toiletter & Vand

 1. Der er adgang til et rum-multtoilet på pladsen. Medbring selv toiletpapir og håndsprit, og pas på vores natur. Efterlad ikke toiletpapir og lign.
 2. Der er adgang til toiletter (inkl. handicaptoilet) ca. 300 meter fra vores shelters i den sorte træbygning ved Tidslommen (nr. 5).
 3. Vand kan afhentes fra en udendørs vandhane ved Geohuset (nr. 9). Vandhanen sidder på højre side af huset.

Fredet mørke

Pas på vores fredede nattemørke og dit eget nattesyn. Begræns brugen af hvidt lys, men brug gerne rødt lys, som beskytter dit nattesyn bedre. I skal selvfølgelig kunne se, men husk at mærke mørket – det kan være en magisk oplevelse.

Læs før booking

Hent PDF

Praktisk info

Hvornår har I åbent?

Må vi tage madpakker med?

Læs før booking

Hent PDF
Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.