fbpx
22. december 2022
Kategori: På Observatoriet

Stjerner i vinterferien

Forside » På Observatoriet » Stjerner i vinterferien
Observatoriet er åbent hver dag fra lørdag i uge 6 og frem til søndag i uge 8

Stjernebilleder, stjernetåger og stjernestøv! Lær om stjerner i vinterferien, når Observatoriet holder åbent hver dag fra lørdag d. 11. februar og frem til søndag d. 26. februar kl. 11-17. Kom forbi vores sciencepark og bliv klogere på Universet omkring os.

Aktiviteter

Alle vores udstillinger er åbne i tidsrummet 11-17, men på udvalgte tidspunkter kan du høre om stjernebilleder og se Danmarks største teleskop!

  • Kl. 12.00 & 14.00: Få en fantastisk fortælling om et udvalgt stjernebillede (varighed ca. 30 min.). Det kan f.eks. være en fortælling om Store Bjørn, Cassiopeia eller Giraffen.
  • Kl. 11.30, 13.30 & 15.30: Se Danmarks største teleskop (varighed ca. 15 min.)

Hele dagen kan du være kreativ i vores stjerne-værksted, hvor du kan lave din egen stjernebilledlampe. Du kan også prøve kræfter med at lave din egen stjernetåge.

Der er 1 gratis materiale-kit pr. købt entré. Ekstra materiale-kit kan købes for 15 kr.

Få øje på at se Universet omkring dig med vores store zoom viewers, se filmen med Science-Mille og gå på opdagelse i astronomernes instrumenter.

Jordens fortællinger. Tag med på en rejse til Jordens indre, rør ved en ægte mammuttand og fordyb dig i stenenes hemmeligheder. Du kan også prøve den interaktive sandkasse!

Tag en tur Rundt om månen og ud i stjernevrimlen. Hvordan blev et dansk observatorium verdenskendt for sit kikkertbyggeri? Og hvordan kunne målinger fra kuplerne, bidrage til den verdenskendte månelanding tilbage i 1969?

Gå en tur på Planetstien (1,4 km) og spis madpakke med Mammut Lehmann i vores Istidsområde. Du kan også nyde en kop varm kakao og noget sødt i Kikkerttårnet.

Vi glæder os til at se jer i bakkerne!

Pris: Voksne (+18 år): 95 kr. Børn (4-17 år): 75 kr.

Vil du herud om aftenen?

Vi holder aftenåbent lørdage og torsdage i perioden 11.-26. februar kl. 19-22, hvor du kan blive klogere på vinterhimlens stjernebilleder og stjernetåger.

Vi anbefaler, at du booker billetter online i god tid.

Husk altid varmt tøj til aftenarrangementerne. Du kan læse mere om arrangementerne her.

Voksne (+18 år): 95 kr.
Børn & unge (4-17 år): 75 kr.

Køb billetter
Del nyheden
Søg
Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.