fbpx

Privat rundvisning

Forside » Booking » Privat rundvisning
Du kan bestille en rundvisning på Observatoriet for din forening, virksomhed eller som privat.

Rundvisning: Drømmen om et observatorium

Hvordan får man plads til at bygge et flere tons tungt teleskop? Hvorfor er der dobbelthække rundt om vores huse? Og hvad gemmer der sig i kuplerne på toppen af bakken? Oplev værkstedet, hvor der blev bygget kikkerter til Observatoriet og til hele verden. Få et indblik i tankerne bag Kaj Gottlobs fantastiske arkitektur og få forklaringen på de arkitekttegnede haver. Mærk suset på toppen, når vi kigger i kuplerne og oplev Danmarks største stjernekamera, Discovery.

Bestil rundvisning NB: Skal bestilles mindst 30 dage før.

Hvis du har spørgsmål til rundvisningerne, er du velkommen til at kontakte os.

OBS: Hvis du besøger Observatoriet på en normal åbningsdag, vil du også kunne opleve området og bygningerne og være med til en kortere fremvisning af Danmarks største teleskop. Se Dagens program.

Vil I booke en private stjerneaften? Læs mere om vores aftenmuligheder kun for jer.

Praktisk info

Priser

Priserne er gældende fra 1. januar 2024 (2023 priser ses ved booking af de enkelte ydelser i indeværende år).

Prisen for en rundvisning er 1.200 kroner + 75 kr. per deltagende person + evt. særåbningstillæg + evt. ekstra guide ved +30 personer.

Børn til og med 3 år kommer gratis med.

Rundvisning uden for normal arbejdstid (8.00-16.00); I weekender, om aftenen (efter kl. 16.00) eller i forbindelse med helligdage, tillægges der et særåbningstillæg på 500 kr.

Ved rundvisning med stjernekig er basisprisen derfor altid 1.700 kr.

Ved mere end 30 personer tillægges et gebyr på 1000 kr. da antallet kræver en ekstra guide til formidling.

Alle nævnte priser er netto-priser, der kan ikke fratrækkes moms af ydelserne.

Booking og afbestilling

Rundvisningen skal bookes senest 30 dage før.

Aflysning kan ske senest 5 arbejdsdage før bookingen finder sted. Derefter påløber et afbestillingsgebyr på 1000 kr.

Mad og drikke

Medbring gerne egen mad og drikke. I kan nyde det under vores halvtag eller på borde og bænke udendørs.

Lej et lokale

Har I brug for at komme indenfor, har I mulighed for at leje et lokale for en kort stund. I må gerne bruge det til bespisning. Lokalet kan kun lånes for en time. Prisen er 1.000 kr.

Det gælder, at der er selvbetjening, at I selv medbringer service, mad, drikke, mm.

Før I forlader lokalet, skal I feje gulvet, vaske borde og stole af og rydde op efter jer.

Book senest 30 dage, før I kommer.

Læs mere og book
Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.