Observatoriet afholder praktik i uge 9 og uge 36
Er du udskolingselev (7.-10. klasse) og interesseret i formidling af naturfag, er der mulighed for erhvervspraktik på Observatoriet.
Observatoriet er et oplevelsescenter, der formidler natur og naturvidenskab – især med fokus på astronomi, geologi og biologi. Vi forsker ikke, men beskæftiger os med, hvordan vi kan fortælle om naturen til andre (primært familier og skoleklasser).
Som praktikant på Observatoriet vil din uge især handle om at følge vores formidlere, der både formidler astronomi, geologi, biologi og stedets historie. Du vil få mulighed for at hjælpe til ved Observatoriets arrangementer og møde medarbejdere med forskellige uddannelser og arbejdsområder. Ofte vil du også få et indblik i Observatoriets kommunikationsarbejde, som foregår bl.a. via sociale medier.
Vi holder åbent hver weekend og har indimellem aftenarrangementer, så dine mødetider vil nogle dage ligge uden for almindelig skoletid og kan både ske at ligge om aftenen og i weekenden. Der er mulighed for, at du vil komme i praktik sammen med en eller flere andre erhvervspraktikanter.
Hvis du ønsker at komme i praktik hos os i én af de ovenstående uger, så udfyld nedenstående formular. Så vil vi vende tilbage, når vi har undersøgt, om vi har plads
Ønsker du mere fysik/astronomi?
Hvis du i stedet ønsker en praktikuge, der handler mere direkte om fysik (herunder astrofysik), anbefaler vi, at du søger om praktik hos Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. De tager kun praktikanter to gange om året, og man skal være lidt hurtigt ude, men det er en god introduktion til et af de universitetsstudier, du kan overveje at søge ind på i fremtiden, hvis du vil beskæftige dig med astronomi. Her er link til en lille samling af videoer, der fortæller om studiet, om fysik som universitetsfag og om mulige jobs. En anden mulighed er praktik hos DTU Fysik.
VI ANBEFALER: Naturvidenskabelige studier - videopræsentationer
- Geologi-geoscience (intro til studiet)
- Geologi-geoscience (videodagbog)
- Geologi (fagområde)
- Geografi (intro til studiet)
- Fysik (intro til studiet)
- Naturressourcer (intro til studiet)
- Biologi (intro til studiet)
- Biologi-bioteknologi (intro til studiet)
- Biokemi (intro til studiet)
- Området SCIENCE på Københavns Universitet