fbpx
Kategori: Udendørs

Audiowalk – Mit andet hjem

Forside » Oplevelser » Audiowalk – Mit andet hjem

Hør lydfortællingen både i og uden for åbningstid. Den tidligere medarbejder Aase Hansen tager jer med på en gåtur fra bunden af bakken og helt op til kuplerne.

Aase Hansen er kommet på Observatoriet siden hun var barn. Og kommer der stadig hver torsdag, så vidt det er muligt. Som barn legede hun med værkstedslederens, Poul Beckmanns søn. De legede dåseskjul og kørte med sæbekassebiler i det bakkede område.

Som ung kvinde blev Aase ansat som rengøringsassistent og siden da, har Observatoriet haft en særlig plads i hendes hjerte.

I 1954 flyttede vi ind til Brorfelde by. Jeg har kendt Observatoriet siden det blev bygget. Jeg har set det blive bygget, og mine bedste legekammerater boede her, og senere har jeg arbejdet her som rengøringsassistent i 30 år. Det har været mit andet hjem. Jeg elsker at være herude. Jeg kan ikke undvære stedet. Man føler sig så godt tilpas, når man går her. Det håber jeg, at alle andre også vil synes,

siger Aase Hansen som en del af introduktionen til audiowalken, der kan hentes gratis af alle.

Start ved p-pladsen

For at tilgå lydfortællingen, skal du hente app’en GeoTourist via Appstore eller Google Play.

Placer dig ved velkomstskiltet ved P-pladsen på Observatoriet.

Søg på lydfortællingens navn: Mit andet hjem.

Tryk start. Lydfortællingens punkter aktiveres i takt med, at du bevæger dig op ad bakken. Gør den ikke det, kan du trykke på de enkelte punkter for at afspille dem.

Fejlfinding

“No audio available in your language”

Får du denne besked ved tryk på start, skal du trykke på menuen i øverste venstre hjørne. Vælg My Profile og ret sproget fra engelsk til dansk.

“Fortællingerne aktiveres ikke”

Dine indstillinger på din smartphone kan være sat til IKKE at spore via GPS. Det kan du ændre i dine indstillinger. MEN du kan også bare klikke på punkterne i app’en manuelt i takt med at du bevæger dig op ad bakken.

Praktisk info

Hvorfor kan I ikke garantere stjernekig til stjerneaftener?

Kan man se stjerner hos jer?

Må vi tage madpakker med?

Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.