fbpx
9. maj 2023
Kategori: På Observatoriet

Sommer på Observatoriet

Forside » På Observatoriet » Sommer på Observatoriet
Kom forbi Observatoriet, nyd en dag i bakkerne og fyr den af hver dag i perioden lørdag d. 24. juni til søndag d. 13. august kl. 11-17.

Byg din egen raket og gør klar til take off, når vi fyrer den af på Observatoriet i sommerferien. Måske er det din raket, der flyver længst?

Mød dagens formidler til en magisk sommerstund, hvor vi kan finde på at tage et kig på Solen, fortælle om stjernebilleder ved stjernekortet eller undersøge mosen for kryb og kravl.

Sæt god tid af og tag madpakkerne med, I kan komme langt omkring på vores 40 hektar store område.

Aktiviteter

Alle vores udstillinger er åbne i tidsrummet 11-17, men på udvalgte tidspunkter kan du møde dagens formidler, fyre raketter af og se Danmarks største teleskop.

Raketværkstedet i nr. 5 er åbent hele dagen, hvor du kan bygge din raket. Der følger ét gratis materiale-kit med pr. købt entré. Ekstra materiale-kit kan købes for 15 kr.

  • Kl. 11.30, 13.30 & 15.30: Se Danmarks største teleskop (vi mødes ved nr. 23)
  • Kl. 12:30: Mød dagens formidler til en magisk sommerstund (vi mødes ved nr. 3)
  • Kl. 13.30 & 16.30: Raketaffyring (vi mødes ved græsarealet ved nr. 5)

Oplev

Sig hej til en ko, nyd udsigten og oplev vores naturvilde sciencepark, som byder på udstillinger og aktiviteter både indendørs og udendørs.

Start dit besøg sammen med Motor-Mille, som er hoppet i science-tøjet for at fortælle om observation. Gå Planetstien (1,4 km), zoom ind på Universet og byg en vulkan i den interaktive sandkasse.

Prøv Himmellabyrinten, klap Mammut Lehmann og tag en slapper i en af Observatoriets hængekøjer. Vi glæder os til at se jer til en sommerdag på Observatoriet.

Vil du herud om aftenen?

Mød Observatoriets begejstrede formidlere, der syv lørdage i sommeren vil bringe jer lidt tættere på nattehimlen. Hver sommeraften dykker vi ned i et nyt emne sammen med jer! Læs mere her.

Kom også til stjerneskudsaften, når meteorsværmen Perseiderne er over os. Læs mere her.

Voksne (+18): 95 kr.
Børn (4-17): 75 kr.

Køb billet online
Del nyheden
Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.