fbpx

Åbningstider

Forside » Besøg os » Åbningstider

ÅBNINGSTIDER 2024

Lørdag d. 17. august er Observatoriet lukket grundet Postnord Danmark Rundt.
Se hele ruten her. Gæster til Observatoriets stjernekiggershelters er orienteret, og det anbefales, at man ankommer til Observatoriet før kl. 15.00 eller efter kl. 18.00.

8. januar-9. februar: Kun åbent for forhåndsbookinger.
Det er muligt at forhåndsbooke alle dage for private, skoler, foreninger og virksomheder. Se fx rundvisningerstjerneaftener eller skoletjenester

I perioden 10. februar – 21. december: Alle weekender kl. 11-16. I skolernes ferier kl. 11-17.

Alle særarrangementer/aftenåbent afholdes fortsat året rundt.

se dagens program i vores kalender


Besøg kalenderen
Særlige/ændrede åbningstider
Lørdag den 17. august er der lukket
Mandage, Tirsdage, Onsdage, Torsdage, Fredage, Lørdage, Søndage i perioden den 10. februar til 25. februar er åbningstiderne 11:00-17:00
Mandage, Tirsdage, Onsdage, Torsdage, Fredage, Lørdage, Søndage i perioden den 23. marts til 31. marts er åbningstiderne 11:00-17:00
Torsdage, Fredage, Lørdage, Søndage i perioden den 9. maj til 12. maj er åbningstiderne 11:00-17:00
Lørdage, Søndage, Mandage i perioden den 18. maj til 20. maj er åbningstiderne 11:00-17:00
Mandage, Tirsdage, Onsdage, Torsdage, Fredage, Lørdage, Søndage i perioden den 29. juni til 7. august er åbningstiderne 11:00-17:00
Mandage, Tirsdage, Onsdage, Torsdage, Fredage, Lørdage, Søndage i perioden den 12. oktober til 20. oktober er åbningstiderne 11:00-17:00

Må vi gå en tur i området, når I har lukket?

Kan man købe mad og drikke?

Må vi køre i bil op til kuplerne?

Kan man se i teleskopet?

Dyr og glemte dimser.

Må vi tage hund med?

Må vi tage madpakker med?

Hvorfor kan I ikke garantere stjernekig til stjerneaftener?

Jeg vil gerne refundere min billet

Hvornår har I åbent?

Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.