fbpx
28. juni 2024
Kategori: På Observatoriet

Ny moseplatform bringer dig tæt på naturen

Forside » På Observatoriet » Ny moseplatform bringer dig tæt på naturen
Sid under det kæmpestore piletræ, få øje på dyrene i mosen og gå på opdagelse på stien i krattet. Den nye moseplatform bringer dig tættere på den vilde natur og gemmer på oplevelser for alle nysgerrige sjæle.

Når du besøger Observatoriet, kan du gå ad hovedvejen fra bunden af bakken til toppen ved kuplerne. Vi ønsker at skabe flere oplevelser i naturen og lægger derfor op til, at du også kan dine egne veje. Der er klaplåger ind til foldene, en Planetsti i det bakkede landskab og nu også en sti, der leder til en platform med siddeplads midt ude i mosen.

Nyd en stille stund på bænken, mens du lader børnene undersøge mosen for dyr. Fortsæt ad stien ind i et lille krat, hvor du kan være heldig og få øje på vilde orkidéer.

Stien ned til mosen finder du på højre hånd lige efter Biohuset (nr. 11). Hvis du er helt vild med at gå på opdagelse, finder du måske også noget ukendt fra det ydre rum. Der kan være landet noget lige i nærheden af platformen…

Formidling helt tæt på naturen

Den nye moseplatform og tilhørende sti skal skabe rammerne for Observatoriets formidling af biologi. Nu har du mulighed for at komme helt tæt på, når vi laver naturvidenskabelige aktiviteter i vores åbningstid og til arrangementer. Det kan blandt andet være, når vi går på jagt med spand og net efter kryb og insekter. Sammen undersøger vi de fantastisk underlige væsener, der lever i mosens dyb.

I løbet af sommeren kan du møde en formidler til en sommerstund med science. Afhængig af dagens vind og vejr, kan vi finde på at tage et kig på Solen, save sten og polere dem eller undersøge mosen fra den nye platform. Læs mere om sommerferien her.

Få øje på at se livet omkring dig

Platformen er lavet af Stub og Gren og er en del af projektet ’Få øje på at se livet omkring dig’. Projektet er støttet med 4,3 mio. kr. af Nordea-fonden. Vi ønsker at inspirere flere til at komme ud i naturen og få øje på det liv, der er omkring os.

Følg med på vores sociale medier: Facebook og Instagram.

Se hvad vi laver på Observatoriet i sommerferien

Læs mere
Del nyheden
Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.