Et nyt projekt på Observatoriet i Brorfelde ved Holbæk skal inspirere flere til at komme ud i naturen og få øje på det liv og den verden, som er derude. Med støtte fra Nordea-fonden kan Observatoriets gæster se frem til et nyt bio-hus, oplevelsesstier, naturmøbler og formidling fra både personale og frivillige naturelskere.
Hent pressemeddelelsen som pdf
Forårsjævndøgnet er netop passeret, og de lyse timer bliver flere. Solen og lyset er en betingelse for liv, for naturen og for os mennesker. Det er tid til grønne spirer, et forandret landskab, redebyggeri og dyreunger. Alt sammen lige udenfor hoveddøren – hvis man altså ser det. Observatoriet har modtaget 4,3 millioner kr. i støtte fra Nordea-fonden til et nyt projekt, der skal få flere til at se og gå på opdagelse i naturens forunderlige verden. Projektet starter i april 2022.
Med projekt ’Få øje på at se livet omkring dig’ håber vi på, at endnu flere får lyst til at tage ud i det fri og opleve naturen på nær hånd. Det kommende bio-hus, oplevelsesstierne og naturformidling byder på fantastiske muligheder, som forhåbentlig vækker gæsternes nysgerrighed og giver dem mod på endnu flere aktiviteter under åben himmel,
siger Christine Paludan-Müller, Nordea-fondens uddelingschef.
Natur til alle
Projektets overordnede formål er at få flere ud i det fri og at skabe begejstring for alle de eventyr, der gemmer sig i baghaven, langs fortovet og i skolegården. Tanken er, at et besøg på Observatoriet kan hjælpe begejstringen på vej, hvis man ikke er vant til at observere i naturen eller, hvis man bare har lyst til noget mere viden, der kan åbne ens øjne for noget nyt.
I Holbæk Kommune er vi meget optaget af at forstærke den rekreative infrastruktur og skabe større bevidsthed om natur og biodiversitet. Derfor er vi meget begejstret for støtten fra Nordea-fonden, der muliggør, at Observatoriet nu kan sætte fokus på vores alles nære natur. Og når først vi er i naturen, er det min oplevelse, at vi aldrig går tomhændede hjem,
siger Formand for Kultur og fritidsudvalget i Holbæk Kommune, Ole Hansen.
Et bio-hus og oplevelsesstier
I det nye 3- årige projekt ”Få øje på at se livet omkring dig” vil Observatoriet etablere et ”Bio-hus,” hvor gæster skal lære at observere og undersøge det, de får øje på i naturen. Huset bliver indrettet i en af de tidligere funktionærboliger, som forinden skal restaureres og nyt indhold skal skabes. Derudover vil man udbygge scienceparken med oplevelsesstier og naturens møbler, der inviterer til at få øje på noget nyt under åben himmel.
På Observatoriet tager vi vores ’observatorie ’-titel bogstaveligt: Vi observerer ganske enkelt alt mellem himmel og jord – og inviterer vores gæster til at kigge med. Vi tror på, at man ved at opdage og observere naturens fænomener kan skabe en større forståelse og nysgerrighed i forhold til, hvordan verden hænger sammen. Med støtten til det nye projekt kan vi virkelig styrke den indsats,
siger leder af Observatoriet, Julie K.L. Bouchet.
Endelig vil man etablere et frivilligkorps af naturinteresserede i alle aldre og udvikle og afholde både ture, kurser og aktiviteter med naturen som tema.
Vil du med i frivilligkorpset?
Observatoriet vil gerne i kontakt med folk, der kunne have lyst til at engagere sig som frivillig på Observatoriet. Skriv til Observatoriets leder Julie Bouchet.
Kontakt
Julie K. L. Bouchet, leder af Observatoriet // 72 36 23 45 // jubou@holb.dk
Ole Hansen, Formand for Kultur og fritidsudvalget i Holbæk Kommune // 72 36 91 00 // oleha@holb.dk
Signe Balling, Kommunikationskonsulent, Nordea-fonden //40 70 37 79 // sb@nordeafonden.dk
Sarah Sohl, Kommunikationsansvarlig, Observatoriet // 72 36 28 98 // sasra@holb.dk
Foto
Fotos til fri afbenyttelse i forbindelse med omtale kan downloades herunder. Fotografens navn er nævnt i filnavnet og bedes krediteret.