Efterårsferie

Observatoriet er åbent hver dag i uge 42 kl. 11-17 Stenene på jorden er et vigtigt vindue til rummet, så kom og flæk dem i efterårsferien og få fat på deres fortællinger… og flyv så med ud i Universet. Rør ved en sten fra rummet, zoom ind på astrofotos og landskab med vores vilde zoom-kikkerter, […]

Årskort

Køb et årskort og få naturvilde oplevelser året rundt. Årskort sælges kun i vores fysiske butik på Observatoriet. Fri entré ÅRET RUNDT Med et årskort til Observatoriet får du: Fri entré i almindelig åbningstid Halv pris til én ledsager 20 % rabat til dig på særevents  Særlige tilbud på stjerneaftener og rundvisninger pRISER Voksen (18 […]

Fem podcasts om mørke med mere

Hør om kærlighedslivet i Stenalderen, 1800-tallets pennevenner, feltmadrasser under 2. Verdenskrig, et stort kunsttyveri og dyk ned i vores galakses storslåede mørke. Fem nye podcasts er klar!

Børnefødselsdag

3, 2, 1 FYYYYR!
Tag vennerne med på Observatoriet til en sjov dag med raketbyggeri, affyring og eget fødselsdagshus.

Sommerdag på Observatoriet

Fyr den af i sommerferien med raketbyggeri og naturbingo på Observatoriet. Vi har åbent hver dag kl. 11-17 i perioden 25. juni – 7. august.

Påske på Observatoriet

Skal dit æg være en planet, en ildkugle eller måske en galakse? Kom og mal æg og tril dem ned af bakkerne på Observatoriet.

Observatoriekuppel med posten

PostNords nye frimærkeserie er en hyldest til danske bedrifter indenfor astronomi og rumfart. Serien består af fem frimærker, hvoraf det ene viser en af Observatoriets fire kupler som et symbol på Danmarks bidrag til astrometri – målingen af stjerners positioner på stjernehimlen. Anledningen er Videnskabsår22. Hent hele pressemeddelelsen i pdf. Store danske bedrifter og et […]

Observatoriet som frimærkemotiv

PostNords nye frimærkeserie er en hyldest til danske bedrifter indenfor astronomi og rumfart. Serien består
af fem frimærker, hvoraf det ene viser en af Observatoriets fire kupler som et symbol på Danmarks bidrag til astrometri – målingen af stjerners positioner på stjernehimlen. Anledningen er Videnskabsår22.

Få øje på at se

Hvordan virker øjet? Og hvordan kommer vi tættere på stjernerne, dyrene og jorden under os? Udstillingen starter med en film, der lærer jer om observation. Til børnene er velkendte Motor-Mille hoppet i science-tøjet, så alle kan være med. Gå på opdagelse Nu er I klar til at gå på opdagelse. Astronomerne brugte linser og lys, […]

Vinterferie – Fyr den af!

3, 2, 1……Fyr! I uge 7 og 8 kan I bygge raketter af papir og fyre dem af ved hjælp af lufttryk. Vi glæder os til at se jer fra kl. 11-17.

Tættere på stjernerne

Hvordan blev et dansk observatorium verdenskendt for sit kikkertbyggeri? Hvorfor ringede Nasa til Observatoriet i 1969? Og hvad er egentlig de første fif til at komme igang med stjerneobservation?