fbpx

Sommer på Observatoriet

Fantastiske oplevelser og jordnær natur. Kom forbi Observatoriet, nyd en sommerdag og fyr den af hver dag fra lørdag d. 29. juni til onsdag d. 7. august kl. 11-17.

Ny leder ansat på Observatoriet i Brorfelde

Observatoriet i Brorfelde, som er ejet og drevet af Holbæk Kommune, har ansat Bjarke Svendsen som ny leder. Bjarke kommer fra en stilling som seniorrådgiver i konsulentbureauet Why Consulting og har erfaring med kulturpolitik, strategiudvikling og ledelse af kulturinstitutioner. Observatoriet er blevet en betydelig formidlings- og turistattraktion på Vestsjælland, som formidler alt mellem himmel og […]

Tak for 10 gode år

Et lille skriv fra Julie Bouchet om hendes tid som ledestjerne af Observatoriet gennem 10 år.

Børn vil gå til science på Observatoriet

Siden efteråret 2022 har Observatoriet testet et nyt koncept; en nørdet-på-den-fede-måde scienceklub, hvor børn går til science med deres familie. Konceptet har løbende været under udvikling, og i år er medlemskaberne blevet revet væk. Familierne kommer fra hele Sjælland, og efterspørgslen er stor. Det skaber stor jubel på Observatoriet. Stort engagement og efterspørgsel på science […]

Få øje på at se i påsken

Oplev naturen helt tæt på. Gå på opdagelse i det, som kribler og krabler. Vi observerer alt mellem himmel og jord. Få øje på at se livet omkring dig i påsken på Observatoriet. Vi holder åbent hver dag fra d. 23. marts til d. 1. april kl. 11-17.

Tag på rumrejse i vinterferien på Observatoriet

Oplev Andreas Mogensens rummission, lad jer fascinere af raketshowet og se Danmarks største teleskop. Tag med på rumrejse, når Observatoriet holder åbent hver dag i vinterferien fra d. 10.-25. februar kl. 11-17. Når det bliver aften og mørket sænker sig, spotter vi satellitter og zoomer ind på månen. Det er lørdage og torsdage kl. 19-22 […]

Rumrejse i vinterferien

Tag med på rumrejse i vinterferien, når Observatoriet holder åbent hver dag fra d. 10. til d. 25. februar kl. 11-17. Oplev Andreas Mogensens rummission, lad dig fascinere af vores raketshow og se Danmarks største teleskop.

Lav en ballonraket

Hvis I mangler inspiration til en hyggelig og lærerig aktivitet i efterårsferien, har vi et forslag. Lav en ballonraket!

Vinter på Observatoriet

Når de lyse timer bliver færre, er der mange, der går ind. På Observatoriet går vi ud. Stjernerne kalder, og vi ændrer vores åbningstider, så der bliver flere muligheder for, at alle kan opleve en stjernestund. I perioden 28/10-16/12 holder Observatoriet derfor mere aftenåbent og mindre åbent om dagen.

Efterårsferie på Observatoriet

Foto_Ole Malling

Kometshow, stensavning, Danmarks største teleskop og en tur på Planetstien. Efterårsferie på Observatoriet er for ivrige kometjægere og nysgerrige naturdetektiver.

Sommerferie for voksne

Sommerferien er skudt i gang og vi har samlet en guide til, hvad du kan opleve på Observatoriet, når du besøger os uden børn.

Magiske sommerstunder på Observatoriet

Find livet i lorten, hør historien bag stjernebilledet eller observer månens kratere om dagen. Til Sommer på Observatoriet ryster naturformidlerne sciencesjov ud af ærmet hver dag i sommerferien fra d. 24. juni til d. 13. august. kl. 11-17.Alle lørdage kl. 21-00 kan man rejse med ud i Universet om aftenen. Hver sommeraften har sit eget […]

Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.