Fem podcasts om mørke med mere

Hør om kærlighedslivet i Stenalderen, 1800-tallets pennevenner, feltmadrasser under 2. Verdenskrig, et stort kunsttyveri og dyk ned i vores galakses storslåede mørke. Fem nye podcasts er klar!

Børnefødselsdag

3, 2, 1 FYYYYR!
Tag vennerne med på Observatoriet til en sjov dag med raketbyggeri, affyring og eget fødselsdagshus.

Sommerdag på Observatoriet

Fyr den af i sommerferien med raketbyggeri og naturbingo på Observatoriet. Vi har åbent hver dag kl. 11-17 i perioden 25. juni – 7. august.

Påske på Observatoriet

Skal dit æg være en planet, en ildkugle eller måske en galakse? Kom og mal æg og tril dem ned af bakkerne på Observatoriet.

Observatoriekuppel med posten

PostNords nye frimærkeserie er en hyldest til danske bedrifter indenfor astronomi og rumfart. Serien består af fem frimærker, hvoraf det ene viser en af Observatoriets fire kupler som et symbol på Danmarks bidrag til astrometri – målingen af stjerners positioner på stjernehimlen. Anledningen er Videnskabsår22. Hent hele pressemeddelelsen i pdf. Store danske bedrifter og et […]

Observatoriet som frimærkemotiv

PostNords nye frimærkeserie er en hyldest til danske bedrifter indenfor astronomi og rumfart. Serien består
af fem frimærker, hvoraf det ene viser en af Observatoriets fire kupler som et symbol på Danmarks bidrag til astrometri – målingen af stjerners positioner på stjernehimlen. Anledningen er Videnskabsår22.

Få øje på at se

Hvordan virker øjet? Og hvordan kommer vi tættere på stjernerne, dyrene og jorden under os? Udstillingen starter med en film, der lærer jer om observation. Til børnene er velkendte Motor-Mille hoppet i science-tøjet, så alle kan være med. Gå på opdagelse Nu er I klar til at gå på opdagelse. Astronomerne brugte linser og lys, […]

Vinterferie – Fyr den af!

3, 2, 1……Fyr! I uge 7 og 8 kan I bygge raketter af papir og fyre dem af ved hjælp af lufttryk. Vi glæder os til at se jer fra kl. 11-17.

Tættere på stjernerne

Hvordan blev et dansk observatorium verdenskendt for sit kikkertbyggeri? Hvorfor ringede Nasa til Observatoriet i 1969? Og hvad er egentlig de første fif til at komme igang med stjerneobservation?

Observatoriet åbner med rabat

Billede af glade medarbejdere, fordi Observatoriet åbner med rabat

Søndag den 16. januar kl. 11-17 åbner Observatoriet dørene igen. Vi glæder os helt op til Månen og tilbage igen!
Derfor kan I få voksenbilletter til børnepris til og med 30. januar.

Køb Gavekort

Kender du én, som vil elske at få flagermus i en kuvert? istid i en pakke eller hele Universet i en boks? Køb et gavekort til Observatoriet og giv en oplevelse til Danmarks naturvilde sciencepark i Brorfelde. Gælder til alt Ja. Så enkelt er det. Gavekortet kan bruges i vores butik, til entré, særarrangementer eller […]

Jul på Observatoriet – Planeternes fest

Kom forbi til Jul på Observatoriet fra 18. december – 2. januar kl. 11-17.
(lukket: 25/12 + 1/1).
Vi nørder både planeter inde i varmen og ude i den friske luft. Kom og hav en hyggelig dag i bakkerne!