fbpx

Lav en ballonraket

Hvis I mangler inspiration til en hyggelig og lærerig aktivitet i efterårsferien, har vi et forslag. Lav en ballonraket!

Flere aftener i mørket

Når de lyse timer bliver færre, er der mange, der går ind. På Observatoriet går vi ud. Stjernerne kalder, og vi ændrer vores åbningstider, så der bliver flere muligheder for, at alle kan opleve en stjernestund. Når efterårsferien er slut, vil Observatoriet derfor holde mere aftenåbent og mindre åbent om dagen.

Efterårsferie på Observatoriet

Foto_Ole Malling

Kometshow, stensavning, Danmarks største teleskop og en tur på Planetstien. Efterårsferie på Observatoriet er for ivrige kometjægere og nysgerrige naturdetektiver.

Sommerferie for voksne

Sommerferien er skudt i gang og vi har samlet en guide til, hvad du kan opleve på Observatoriet, når du besøger os uden børn.

Magiske sommerstunder på Observatoriet

Find livet i lorten, hør historien bag stjernebilledet eller observer månens kratere om dagen. Til Sommer på Observatoriet ryster naturformidlerne sciencesjov ud af ærmet hver dag i sommerferien fra d. 24. juni til d. 13. august. kl. 11-17.Alle lørdage kl. 21-00 kan man rejse med ud i Universet om aftenen. Hver sommeraften har sit eget […]

Hammertryk i Pinsen

Kom forbi og udforsk bakkerne, når vi holder åbent i pinseferien fra lørdag d. 27. maj til mandag d. 29. maj kl. 11-17.

Fyr den af i Kristi Himmelfart

3, 2, 1… FYYYR! Der er fart på, når vi skal bygge raketter af pap og fyre dem af ved hjælp af lufttryk i Kristi Himmelfartsferien. Måske er det din raket, der flyver længst?

Bededagsferie på Observatoriet

Kom forbi Observatoriet i bededagsferien, når vi holder åbent d. 5.-7. maj kl. 11-17 og gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden.

Æggetril og påskeharejagt på Observatoriet

Skal dit æg males som en planet, en galakse eller et sort hul? Pust og mal æg inspireret af Universet og få pulsen op, når æggene skal trilles ned ad bakkerne. Tag på påskeharejagt og lær om haren i naturen. Der er sjove og spændende aktiviteter for hele familien, når Observatoriet holder åbent i påskeferien […]

Mere streaming fra Observatoriet

I Holbæk Kommune er Observatoriet, UngHolbæk, Kulturskolen og Biblioteket gået sammen i projektet ”Tech på tværs”, som handler om at skabe nye og flere digitale muligheder for alle. Det betyder, at vi på Observatoriet i fremtiden kan tilbyde flere livestreaming-arrangementer i form af online foredrag, streaming fra kuplerne og digitale skoletjenester.

Påske på Observatoriet

Påskeæg, planet-æg eller galakse-æg? Pust og mal æg inspireret af Universets himmelobjekter. Tril dit æg ned af bakkerne på Observatoriet. Måske er det dit æg, der kommer først? Men pas nu æg’stra godt på, at det æg’ går i stykker!

Lad din elbil på Observatoriet

Nu kan du lade din elbil, når du besøger os på Observatoriet. Selvom vi meget gerne vil have, at du bliver, skal det selvfølgelig også være muligt at komme herfra igen ; ) Vi har fået to ladestandere fra Clever, som står klar, så du trygt kan køre fra parkeringspladsen fuld opladt.

Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.