fbpx
9. april 2024

Ny leder ansat på Observatoriet i Brorfelde

Forside » Ny leder ansat på Observatoriet i Brorfelde

Observatoriet i Brorfelde, som er ejet og drevet af Holbæk Kommune, har ansat Bjarke Svendsen som ny leder. Bjarke kommer fra en stilling som seniorrådgiver i konsulentbureauet Why Consulting og har erfaring med kulturpolitik, strategiudvikling og ledelse af kulturinstitutioner.

Observatoriet er blevet en betydelig formidlings- og turistattraktion på Vestsjælland, som formidler alt mellem himmel og jord til gæster fra nær og fjern. Når Observatoriets nye leder, Bjarke Svendsen, tiltræder stillingen den 1. maj, vil han stå i spidsen for at bringe stedet videre til de næste skridt i udviklingen.

Stedet emmer af engagement, vid og faglighed. Jeg ser mange udviklingspotentialer i Observatoriet, hvor jeg vil byde ind med min faglighed og kompetencer – og trække på personalets. Der er så mange spændende initiativer, som jeg glæder mig til at blive en del af. Jeg glæder mig også over at blive ansat i Holbæk Kommune, hvor jeg oplever, at der er en oprigtig vision og en tro på kulturens potentialer, fortæller Bjarke Svendsen.

I stillingsopslaget var der lagt vægt på, at Observatoriets nye leder skulle være ambitiøs, kunne bevæge sig mellem flere samtidige ledelsesrum og være inkluderende i sin ledelsesstil. Der har også været fokus på, at lederen skal indgå som en central figur i arbejdet med at afsøge mulighederne for at opnå statslig støtte til driften af Observatoriet.

Det er alt sammen noget, Bjarke Svendsen skal stå i spidsen for med sin erfaring. Han har i 10 år været daglig- og kunstnerisk leder af regionale spillesteder samt direktør for genreorganisationen Art Music Denmark (tidligere SNYK). Han har bred, dokumenteret erfaring med strategisk arbejde i kulturinstitutioner og med at navigere i et felt mellem offentlig medfinansiering, fondsmidler og egen indtjening.

De ledelsesmæssige kompetencer, den strategiske tæft og kulturpolitiske erfaring har været afgørende for det endelige valg af Bjarke Svendsen som leder af Observatoriet.

Observatoriet har været i gang i godt 10 år med en dygtig leder, som har formået at realisere den strategi, der lå for stedet. Næste skridt bliver at tage et kig på, hvor Observatoriet skal hen nu. Det kræver en strategisk indsats, som også involverer et tæt samarbejde med fondene, de frivillige, borgerne og hele det kulturpolitiske landskab. Vi føler os trygge ved, at det er Bjarke, som nu skal stå i spidsen for at vise vejen, fortæller Brian Worm Ahlquist, Chef for Kultur, Fritid og Ungeliv i Holbæk Kommune.

Et personligt engagement og ambitioner

Bjarke Svendsen bor på Amager. Han er gift med Anne og har 3 børn. Han har altid haft en personlig interesse for rummet og naturvidenskaben. Han læser om rummet, hører Vildt Naturligt og Ubegribeligt – og alt hvad der ellers kan støves op af den slags. Da han læste idéhistorie tilbage i 2005, skrev han om begrebet ’tid’.

Bjarke Svendsens personlige engagement og evne til at sætte ord på sine ambitioner for Observatoriet har også haft en betydning for valget af ham som den nye leder.

Vi glæder os til at byde Bjarke velkommen og ser frem til samarbejdet. Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Bjarke som den rette til at fortsætte Observatoriets udvikling og fremdrift, fortæller Brian Worm Ahlquist, Chef for Kultur, Fritid og Ungeliv i Holbæk Kommune.

Bjarke Svendsen selv glæder sig til at starte på sin nye arbejdsplads:

Jeg glæder mig utrolig meget til at møde alle medarbejderne på Observatoriet. Møde den entusiasme og det engagement, der er for stedet. Dernæst ser jeg frem til at møde kollegaerne i ledergruppen, alle Observatoriets samarbejdspartnere, og ikke mindst til at dykke ned i de spændende projekter, der allerede er i gang, fortæller Bjarke Svendsen.

Kontakt

Brian W. Ahlquist, Chef for Kultur, Fritid og Ungeliv i Holbæk Kommune // 72 36 62 93 // bwah@holb.dk

Bjarke Dalby Svendsen // 40 83 25 20 // bjarkesvendsen@gmail.com

Catharina Petersen, Kommunikationsmedarbejder på Observatoriet // 72 36 32 94 // cathp@holb.dk

Del nyheden
Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.