Oplev Andreas Mogensens rummission, lad jer fascinere af raketshowet og se Danmarks største teleskop. Tag med på rumrejse, når Observatoriet holder åbent hver dag i vinterferien fra d. 10.-25. februar kl. 11-17.
Når det bliver aften og mørket sænker sig, spotter vi satellitter og zoomer ind på månen. Det er lørdage og torsdage kl. 19-22 for voksne og større børn (+10 år).
Ny udstilling åbner i vinterferien
Hvordan sover astronauterne på Den Internationale Rumstation? Hvad spiser og drikker de? Og hvad sker der med kroppen i vægtløs tilstand? Det er nogle af de spørgsmål, man kan få svar på i udstillingen ’Rumstationen – På mission med Andreas Mogensen’, som åbner på Observatoriet i vinterferien.
Gennem en række unikke videoinstallationer fortæller Andreas Mogensen om livet ombord på ISS og om de mange spændende forskningsforsøg. Undervejs kan man udforske modeller og artefakter fra udvalgte forsøg. Besøg også ISS med Observatoriets nye virtual reality-oplevelse. Her kan man få en fornemmelse af, hvordan det er at svæve rundt på ISS i vægtløs tilstand.
Udstillingen er udviklet og produceret af Experimentarium i tre kopier. Øvrige partnere i udstillingsprojektet er Observatoriet, Danmarks Tekniske Museum, Science Museerne, Kroppedal Museum, Dansk Industri og Tina Ibsen Formidling.
Raketshow og Danmarks største teleskop
I vinterferien vil der – i anledning af udstillingsåbningen – være aktiviteter, som tager gæsterne med på en rumrejse. Hver dag kan man opleve det fascinerende raketshow, være kreativ i rum-værkstedet, hvor man kan bygge en model af ISS med LEGO eller prøve kræfter med at bygge en robotarm af pap. Gå på opdagelse på det 40 hektar store område i jagten på Andreas Mogensen og hans projekter på ISS.
Udover de mange rum-aktiviteter kan man blive klogere på naturvidenskabens forunderlige verden. Oplev Danmarks naturvilde sciencepark, som rummer spændende udstillinger og sjove aktiviteter. Se Danmarks største teleskop, zoom ind på universet med de magiske zoomviewers og prøv den interaktive sandkasse. Gå den 1,4 km lange Planetsti, nyd udsigten over lammefjorden og spis madpakke med Mammut Lehmann i istidsområdet.
Rumrejse i aftentimerne
Observatoriet holder aftenåbent for voksne og større børn (+10 år). I tråd med vinterferiens rumrejse-tema stiller Observatoriet skarpt på satellitter, månen og rumfart. På lørdage kan man blive klogere på satellitter og lære, hvordan man spotter dem, mens man på torsdage kan zoome ind på månen og høre om rumfart.
Alle aftener bliver man taget med på en rejse gennem vinterhimlen stjerner og himmelobjekter enten udendørs eller digitalt indendørs. Hvis vejret tillader det, vil der være mulighed for observation både med og uden udstyr. Ved overskyet vil der være fortællinger om Danmarks største teleskop, Discovery.
Kontakt
Catharina Petersen, Kommunikationsmedarbejder, Observatoriet // 72 36 32 94 // cathp@holb.dk
Julie K. L. Bouchet, Leder, Observatoriet // 72 36 23 45 // jubou@holb.dk
Yderligere information
Observatoriet holder åbent hver dag fra d. 10.-25. februar kl. 11-17. Billetpriser: Voksne (+18 år): 125 kr. Børn & unge (4-17 år): 75 kr.
Observatoriet holder aftenåbent lørdage og torsdage i perioden d. 10.-25. februar
kl. 19-22. Billetpriser: Voksne (+18 år): 145 kr. Børn & unge (4-17 år): 125 kr.
Billetter kan købes på Observatoriets hjemmeside, www.observatoriet.dk.
Om Rumrejsen
Udstillingen ’Rumstationen – På mission med Andreas Mogensen’ er en del af det landsdækkende initiativ Rumrejsen, som har til formål at skærpe børns interesse for STEM-fagene. Projektet er knyttet til den danske ESA-astronaut Andreas Mogensens anden rummission, Huginn. Rumrejsen er et samarbejdsprojekt, der involverer en lang række samarbejdspartnere på tværs af landet: Experimentarium, Astra, Danmarks Tekniske Museum, DTU, Dansk Industri, Danske Universiteter, Esero DK, Naturvidenskabernes Hus og Uddannelses- og Forskningsministeriet. Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden, Otto Mønsteds Fond, Ellerhammerfonden og Thomas B. Thriges Fond.
Udstillingen kan opleves på Experimentarium i Hellerup, på Kroppedal Museum og på Observatoriet i Brorfelde.