fbpx
22. december 2023
Kategori: På Observatoriet

Rumrejse i vinterferien

Forside » På Observatoriet » Rumrejse i vinterferien
Tag med på rumrejse i vinterferien, når Observatoriet holder åbent hver dag fra d. 10. til d. 25. februar kl. 11-17. Oplev Andreas Mogensens rummission, lad dig fascinere af vores raketshow og se Danmarks største teleskop.

I vinterferien åbner vores nye udstilling, Rumstationen, hvor Andreas Mogensen – gennem en række unikke videoinstallationer – fortæller om sin drøm om at blive astronaut og om livet ombord på ISS. Kom også helt tæt på den virkelige rumstation med vores nye virtual reality-oplevelse.

Oplev vores raketshow og mød dagens formidler, som vil bringe dig tættere på det forunderlige univers. Vi kan finde på at tage et kig på Solen, fortælle om vores Himmellabyrint eller give dig en flyvende god start i vores nye udstilling.

Aktiviteter

Alle vores udstillinger er åbne i tidsrummet 11-17, men på udvalgte tidspunkter kan du opleve:

Kl. 12.00: Danmarks største teleskop, Discovery. Vi mødes ved Asteroiden (nr. 23)

Kl. 12.45: Raketshow! Vi mødes ved Tidslommen (nr. 5)

Kl. 14.30: Danmarks største teleskop, Discovery. Vi mødes ved Asteroiden (nr. 23)

Kl. 15.15: Mød dagens formidler. Vi mødes ved Tidslommen (nr. 5)

Hele dagen kan du være kreativ i vores rumrejse-værksted, hvor du kan prøve kræfter med at bygge en LEGO-rumstation og en robotarm af pap. Gå på opdagelse på Observatoriets område i jagten på Andreas Mogensen og hans projekter på ISS.

Oplev

Start jeres besøg med filmen, hvor Motor-Mille fortæller om observation. Kravl ind til Jordens kerne, byg en vulkan i den interaktive sandkasse og gå Himmellabyrinten.

Spis madpakke med Mammut Lehmann i Istidsområdet, tag familien under armen og gå en tur på Planetstien (1,4 km). Zoom ind på Universet med de magiske zoomviewers og se Danmarks største teleskop.

Nyd en vinterdag i bakkerne og gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden.

Vil du herud om aftenen?

Vi holder aftenåbent torsdage og lørdage fra d. 10. til d. 25. februar kl. 19-22, hvor vi zoomer ind på vores smukke måne og spotter satellitter. Vi anbefaler, at du køber billetter online i god tid.

Husk altid varmt tøj til vores aftenarrangementer. Læs om vores arrangementer her.

Voksne (+18): 125 kr.
Børn (4-17): 75 kr.

Køb billetter
Del nyheden
Søg
Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.