fbpx
Kategori: Udendørs

Gå en tur

Forside » Oplevelser » Gå en tur

På Observatoriet deler vi naturen med dyrene, så tag en afstikker og gå ind i foldene. Oplev det bakkede landskab og nyd udsigten udover de åbne vidder. Du kan også lytte til en fortælling om Observatoriet på din mobiltelefon, hvis du tager gåturen på den asfalterede vej fra p-pladsen og op til kuplerne.

Audiowalk – Mit andet hjem

Hør lydfortællingen både i og uden for åbningstid. Den tidligere medarbejder Aase Hansen tager jer med på en gåtur fra bunden af bakken og helt op til kuplerne.

Aase Hansen er kommet på Observatoriet siden hun var barn. Og kommer der stadig hver torsdag, så vidt det er muligt. Som barn legede hun med værkstedslederens, Poul Beckmanns søn. De legede dåseskjul og kørte med sæbekassebiler i det bakkede område.

Som ung kvinde blev Aase ansat som rengøringsassistent og siden da, har Observatoriet haft en særlig plads i hendes hjerte.

I 1954 flyttede vi ind til Brorfelde by. Jeg har kendt Observatoriet siden det blev bygget. Jeg har set det blive bygget, og mine bedste legekammerater boede her, og senere har jeg arbejdet her som rengøringsassistent i 30 år. Det har været mit andet hjem. Jeg elsker at være herude. Jeg kan ikke undvære stedet. Man føler sig så godt tilpas, når man går her. Det håber jeg, at alle andre også vil synes,

siger Aase Hansen som en del af introduktionen til audiowalken, der kan hentes gratis af alle.

Start ved p-pladsen

For at tilgå lydfortællingen, skal du hente app’en GeoTourist via Appstore eller Google Play.

Placer dig ved velkomstskiltet ved P-pladsen på Observatoriet.

Søg på lydfortællingens navn: Mit andet hjem.

Tryk start. Lydfortællingens punkter aktiveres i takt med, at du bevæger dig op ad bakken. Gør den ikke det, kan du trykke på de enkelte punkter for at afspille dem. 

Fejlfinding

“No audio available in your language” Får du denne besked ved tryk på start, skal du trykke på menuen i øverste venstre hjørne. Vælg My Profile og ret sproget fra engelsk til dansk. 

“Fortællingerne aktiveres ikke” Dine indstillinger på din smartphone kan være sat til IKKE at spore via GPS. Det kan du ændre i dine indstillinger. MEN du kan også bare klikke på punkterne i app’en manuelt i takt med at du bevæger dig op ad bakken.

Planetstien

>> Oversigtskort synligt på siden.

Praktisk info

Hvorfor kan I ikke garantere stjernekig til stjerneaftener?

Kan man se stjerner hos jer?

Må vi tage madpakker med?

Vidste du…

Skovene omkring Observatoriet er privatejede.

Her må du kun gå på de eksisterende stier.

Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.