fbpx
14. marts 2023
Kategori: Online, På Observatoriet

Mere streaming fra Observatoriet

Forside » På Observatoriet » Mere streaming fra Observatoriet
I Holbæk Kommune er Observatoriet, UngHolbæk, Kulturskolen og Biblioteket gået sammen i projektet ”Tech på tværs”, som handler om at skabe nye og flere digitale muligheder for alle. Det betyder, at vi på Observatoriet i fremtiden kan tilbyde flere livestreaming-arrangementer i form af online foredrag, streaming fra kuplerne og digitale skoletjenester.

Den digitale skoletjeneste

Projektet vil blandt andet arbejde med virtuelle rum til skoleelever, så vi kan tilbyde dem, der kan have svært ved at deltage i det fysiske rum, en anden mulighed.

Blandt de konkrete aktiviteter er ”Observatoriets digitale skoletjeneste”, hvor elever i grundskolen og på ungdomsuddannelser tilbydes livestreamet niveaudelt undervisning, hvor de skal på planetjagt, observere sikkert på Solen og arbejde med astrofoto. Tidligere var skoletjenesten kun for dem, som fysisk kunne være på Observatoriet, men nu bliver den tilgængelig for alle med adgang til internet. Det betyder, at alle Danmarks skoler kan være med, men også at specialområdet kan koble sig på ’hjemmefra’ i deres trygge omgivelser og stadig opnå et ønsket indblik i naturvidenskabens verden.

Mød Thomas

Det nye projekt trækker på erfaringer fra Observatoriets 3-årige projekt, “Det Virtuelle Observatorium”, som er støttet af Novo Nordisk Fonden. Siden juni 2022 har Thomas Smedegaard Møller været ansat som projektmedarbejder og tech-ekspert, hvor han blandt andet har opbygget et mobilt TV-studie.

Nu skal vi dele vores dygtige medarbejder med vores lige så dygtige kollegaer i Kultur, Fritid og Ungeliv i Holbæk Kommune, da Thomas er blevet ansat til den tværgående, digitale indsats. Du vil ikke komme til at se ham, men han er manden bag teknikken, når du logger på for at se med – og det skal du glæde dig til!

Snart kan du finde alle aktiviteter under sektionen ”Det Virtuelle Observatorium” på vores hjemmeside. Her kan du blandt andet se med på vores all sky kamera, der viser himlen over Observatoriet 24/7, hente målinger, finde aktivitetsbeskrivelser og se med, når vi sender live fra kuplerne.

Om projektet

Fra 1. marts og et år frem undersøger digitaliseringsprojektet ”Tech på tværs”, hvordan anvendelse af ny teknologi kan blive en mere naturlig del af opgaveløsningen i Kultur, Fritid og Ungeliv i Holbæk Kommune. Formålet er at afprøve og indarbejde teknologier i den daglige drift og bruge af erfaringerne i andre dele af organisationen. ”Tech på tværs” skal resultere i nye måder at være en del af kommunens fællesskaber på. Kultursekretariatet, UngHolbæk, Kulturskolen, Biblioteket og Observatoriet vil bruge hinanden klogere til gavn for borgerne og med blik for færre udgifter og nye gevinster.

Tech på tværs vil desuden være med til at give borgere med begrænset mobilitet bedre muligheder for at tage del i flere af kulturlivets tilbud gennem online fællesskaber. Dette løser ikke borgernes svære udfordringer, men flere valgmuligheder giver forhåbentlig følelsen af øget valgfrihed. For dem, der fysisk er i stand til det, kan den digitale vej være de første skridt i retning af at blive sluset ind i fysiske fællesskaber. Det kan være et tilbud om samvær og et bidrag til en højere grad af socialisering for dem, som godt kan komme ud, men har svært ved det af andre årsager.

Næste livestreaming-arrangement er d. 12. april kl. 19.00

Læs mere
Del nyheden
Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.