Den digitale skoletjeneste
Projektet vil blandt andet arbejde med virtuelle rum til skoleelever, så vi kan tilbyde dem, der kan have svært ved at deltage i det fysiske rum, en anden mulighed.
Blandt de konkrete aktiviteter er ”Observatoriets digitale skoletjeneste”, hvor elever i grundskolen og på ungdomsuddannelser tilbydes livestreamet niveaudelt undervisning, hvor de skal på planetjagt, observere sikkert på Solen og arbejde med astrofoto. Tidligere var skoletjenesten kun for dem, som fysisk kunne være på Observatoriet, men nu bliver den tilgængelig for alle med adgang til internet. Det betyder, at alle Danmarks skoler kan være med, men også at specialområdet kan koble sig på ’hjemmefra’ i deres trygge omgivelser og stadig opnå et ønsket indblik i naturvidenskabens verden.
Mød Thomas
Det nye projekt trækker på erfaringer fra Observatoriets 3-årige projekt, “Det Virtuelle Observatorium”, som er støttet af Novo Nordisk Fonden. Siden juni 2022 har Thomas Smedegaard Møller været ansat som projektmedarbejder og tech-ekspert, hvor han blandt andet har opbygget et mobilt TV-studie.
Nu skal vi dele vores dygtige medarbejder med vores lige så dygtige kollegaer i Kultur, Fritid og Ungeliv i Holbæk Kommune, da Thomas er blevet ansat til den tværgående, digitale indsats. Du vil ikke komme til at se ham, men han er manden bag teknikken, når du logger på for at se med – og det skal du glæde dig til!
Snart kan du finde alle aktiviteter under sektionen ”Det Virtuelle Observatorium” på vores hjemmeside. Her kan du blandt andet se med på vores all sky kamera, der viser himlen over Observatoriet 24/7, hente målinger, finde aktivitetsbeskrivelser og se med, når vi sender live fra kuplerne.
Om projektet
Fra 1. marts og et år frem undersøger digitaliseringsprojektet ”Tech på tværs”, hvordan anvendelse af ny teknologi kan blive en mere naturlig del af opgaveløsningen i Kultur, Fritid og Ungeliv i Holbæk Kommune. Formålet er at afprøve og indarbejde teknologier i den daglige drift og bruge af erfaringerne i andre dele af organisationen. ”Tech på tværs” skal resultere i nye måder at være en del af kommunens fællesskaber på. Kultursekretariatet, UngHolbæk, Kulturskolen, Biblioteket og Observatoriet vil bruge hinanden klogere til gavn for borgerne og med blik for færre udgifter og nye gevinster.
Tech på tværs vil desuden være med til at give borgere med begrænset mobilitet bedre muligheder for at tage del i flere af kulturlivets tilbud gennem online fællesskaber. Dette løser ikke borgernes svære udfordringer, men flere valgmuligheder giver forhåbentlig følelsen af øget valgfrihed. For dem, der fysisk er i stand til det, kan den digitale vej være de første skridt i retning af at blive sluset ind i fysiske fællesskaber. Det kan være et tilbud om samvær og et bidrag til en højere grad af socialisering for dem, som godt kan komme ud, men har svært ved det af andre årsager.