fbpx
10. august 2023 17:00 – 20:00
Kategori: Scienceklub

Scienceklub: Rumrejse og raketsjov

Forside » Events » Scienceklub: Rumrejse og raketsjov

Køb medlemskab eller billet til et enkelt event.

Køb billet

Arrangementet er en del af Observatoriets scienceklub.

Vil du gå til science? Er du 6-9 år og kan du lokke mor, far eller hele familien med? I Observatoriets scienceklub for familier kan I sammen gå til science den anden torsdag i hver måned kl. 17-20 (undtagen januar og juli).

Vi glæder os til at se jer til den sejeste, sjoveste og mest nørdede-på-den-fede-måde scienceklub.

Læs mere om scienceklubben her.

Klubaften d. 10. august

Den danske astronaut, Andreas Mogensen, skal forventeligt på en rejse ud i rummet til sommer, hvor han skal tilbage til Den Internationale Rumstation. Få fortællinger om astronauten og den forestående rummission, Huginn, mens vi bygger raketter. Send så din raket afsted mod det uendelige univers, når vi skal fyre dem af!

Vi tester forskellige raketter af i løbet af aftenen, når vi bygger både luft-, vand- og tændstiksraketter. Det bliver raketsjovt!

PROGRAM

Kl. 17.00 Velkommen og lidt om dagens tema.

Kl. 17.30 Aktiviteter omkring dagens emne. Vi spiser vores medbragte madpakker.

Kl. 19.30 Tak for sjov og spas. Vi rydder op sammen.

Kl. 20.00 Tak for i aften!

Praktisk

Du bliver taget imod i Velkomstbygningen, som er den store bygning ved siden af P-pladsen.

Medbring gerne madpakker, som vi spiser i løbet af aftenen.

Alderen er vejledende. Det vigtigste er nysgerrighed og lysten til at være med. I betaler kun for barnets deltagelse i klubben, men kom gerne hele familien og få skabt en fælles nysgerrighed for naturvidenskab. Alle børn skal være ifølge med mindst én voksen. Som forælder/bedsteforælder er du vigtig for barnets forløb og engagement. Voksne kræver ikke tilmelding.

Vær med

Køb et medlemskab til sidste halvdel af 2023 (august-december) for 175 kr. pr. barn. I sparer 150 kr. ved at købe medlemskab. Når barnet er medlem, skal I blot huske at reservere en plads til hver klubaften. Det gør I ved at vælge billetten til 0 kr. på det event, I ønsker at deltage i.

Vær med til enkelte klubaftener for 65 kr. pr. barn. Hvis I deltager i 3 klubaftener eller mere i 2023, anbefaler vi at købe et medlemskab.

Vi har en lukket Facebook-gruppe for Scienceklubben. Tilmeld dig her og vær med til at dele jeres oplevelser. I har også mulighed for at tilmelde jer nye forløb, før de bliver udbudt til alle.

Køb medlemskab eller billet til et enkelt event.

Køb billet
10. august 2023
17:00 - 20:00
65 kr. pr. barn eller køb medlemskab
25
For børn

Observatoriet, Observator Gyldenkernes Vej, Tølløse, Danmark

Søg
Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.