fbpx
11. januar 2024

Besøgsrekord på Observatoriet i 2023

Forside » Besøgsrekord på Observatoriet i 2023

2023 blev et rekordår for Observatoriet med et besøgstal på hele 41.931. Det er en stigning på omkring 20% fra året før, hvor besøgstallet lå på 34.958. Både store og små har mødt Observatoriet enten i bakkerne eller rundt omkring i landet, og det skaber stor glæde, at interessen er stigende.

Nysgerrige og begejstrede gæster

Observatoriets gæster har nydt en dag – eller nat – i bakkerne og deltaget i sjove og spændende ferieaktiviteter for hele familien. De har været til foredragsaftener og er blevet begejstret over stjernehimlen til et aftenarrangement. De populære stjernekiggershelters har ligeledes været velbesøgte i 2023, hvor særligt sommerperioden er et hit. Det høje besøgstal dækker også over de gæster, der har taget store og små spørgsmål med, når Observatoriet har været til stede på blandt andet SKVULP, BLOOM og Kyndelmisse Lysfest i Sorø.

De mange møder med gæsterne skaber stor glæde hos leder af Observatoriet, Julie Kirstine Linderoth Bouchet, som fortæller:

Vi er både glade og stolte af den store fremgang og de positive tilbagemeldinger, vi får fra vores gæster. Vi håber jo på, at vi kan gøre danskerne mere nysgerrige på den natur, der omgiver dem – både under, omkring og over os. Og det lader til, at vi er rigtig godt på vej.

Skolebørn fra hele landet har også mødt Observatoriet, når de gennem naturvidenskabelige forløb er blevet klogere på astronomi, biologi og geologi. I løbet af året har Observatoriet desuden besøgt en lang række SFO’er i Holbæk Kommune, som en del af projektet ’Science i SFO’en’, der skal motivere børn til at få øjnene op for naturvidenskab i en tidlig alder.

Flere stjernestunder i 2024

Observatoriet har holdt en kort vinterpause, men i februar er de igen klar til at slå dørene op for nysgerrige gæster, der kan gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden. Vinterferien er fyldt med stjernegode aktiviteter, hvor man kan tage med på rumrejse fra d. 10. til d. 25. februar kl. 11-17 og opleve stjernehimlen til aftenåbent torsdage og lørdage i samme periode kl. 19-22. Året byder desuden på flere stjernestunder, foredrag, ferieaktiviteter og meget mere.

Yderligere information

Observatoriet har åbent i weekender kl. 11-16 og i skolernes ferie kl. 11-17. Se åbningstider for aftenarrangementerne på Observatoriets hjemmeside.

Billetter til dagsåbent. Voksne (+18 år): 125 kr. Børn og unge (4-17 år): 75 kr.

Billetter til aftenarrangementer. Voksne (+18 år): 145 kr. Børn og unge (4-17 år): 125 kr.

Kontakt

Julie Kirstine Linderoth Bouchet, Leder, Observatoriet // 72 36 23 45 // jubou@holb.dk

Catharina Petersen, Kommunikationsmedarbejder, Observatoriet // 72 36 32 94 // cathp@holb.dk

Del nyheden

Sidste Nyt

Her finder du vores seneste nyheder, arrangementer og nyt om, hvad du kan opleve på stjernehimlen

Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.