fbpx
23. marts 2024 11:00 – 17:00
Kategori: Det sker

Biohuset åbner

Forside » Events » Biohuset åbner

Udstillingsåbningen er en del af påskeferien

Køb billetter

Få øje på den forunderlige natur, der er overalt omkring os. Afprøv dine sanser og evner til at opfange verden omkring dig. Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. I nattens mørke møder du også naturen.

Vær med når den nye udstilling åbner i Biohuset lørdag d. 23. marts kl. 11.30. Der vil være påskeæg til de første 100 gæster. Der vil selvfølgelig også være bobler, taler og en indvielse med raketaffyring.

Aktiviteter

Hele dagen kan du puste og male æg i vores påske-værksted. Alle udstillinger og aktiviteter er åbne i tidsrummet 11-17.

Kl. 11.00: Observatoriet åbner. Vi tager imod alle gæster i Velkomst (nr. 3)

Kl. 11:30: Åbning af udstilling i Biohuset med bobler og taler (nr. 11)

Kl. 12.45: Mød dagens formidler i Biohuset (nr. 11)

Kl. 14.30: Danmarks største teleskop, Discovery. Vi mødes ved Asteroiden (nr. 23)

Kl. 15.15: Tril dit æg ned af Observatoriets bakker! (nr. 5)

Tag på jagt efter forårets bebudere og udforsk området.

Praktisk

Billetter kan købes her på hjemmesiden eller i døren. Det koster almindelig dagsentré.

Voksne (+18 år): 125 kr. Børn og unge (4-17 år): 75 kr. Børn (0-4 år): Gratis

Vi holder åbent i hele påsken fra d. 23. marts til d. 1. april kl. 11-17. Læs mere her.

Projektet

Biohuset er en del af ‘Få øje på at se livet omkring dig’-projektet, som er støttet af Nordea Fonden. Du kan læse mere om projektet her.

Udstillingsåbningen er en del af påskeferien

Køb billetter
23. marts 2024
11:00 - 17:00
Voksne: 125 kr. Børn: 75 kr.
For alle

Observatoriet, Observator Gyldenkernes Vej, Tølløse, Danmark

Søg
Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.