fbpx
16. april 2018

Temperaturen stiger til Forskningens Døgn på Observatoriet

Forside » Temperaturen stiger til Forskningens Døgn på Observatoriet

Er du vild med vejr? Og klar på at eksperimentere med sjove klimaforsøg? Så kom forbi til videnskabsfestival, når Observatoriet holder Forskningens Døgn den 21.+22.april og den 28.+29. april. Alle dage kl. 11-16.  

Regn i et glas vand

Vejr og klima. Hvad er nu hvad? Tag med på en guidet tour rundt i vejr- og klima-”junglen”, når geografi-eksperten, Rebecca Høst, holder workshop for både børn og voksne på Observatoriet i Brorfelde. Rebecca fortæller og laver forsøg lørdag og søndag d. 21.+22. april kl. 13-15. Kom og se, når hun får det til at regne og laver kæmpe grafer med publikum. 

Byg en gletsjer og gå på opdagelse i geologi

Udover klima og vejr, vil begge weekender give mulighed for at alle kan grave sig dybt ned i geologi. Det vil være muligt at bygge sin egen gletsjer, flække sten og afsløre deres alder og art og gå på opdagelse i landskabet omkring Brorfelde med Observatoriets geo-app ”Find vej”.

Observatoriets udstillinger om rumfart og om livet på Observatoriet er åbne alle dage.   I weekenden den 28.+29. april vil Observatoriets egen geologiske naturvejleder fortælle om klima og vejr. 

Forskningens Døgn

Forskningens døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år.

Festivalen hylder nysgerrigheden og sætter bl.a. fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer til mere end 700 events, som anslås at blive besøgt af mere end 75.000 mennesker. 

Kontakt og mere info

Michael Lindholm // Astronom ved Observatoriet // 72362489 // Micli@holb.dk Sarah Sohl Rasmussen // Kommunikationsmedarbejder // 72362898 // sasra@holb.dk

Billetter: 

Entré: 80 kr. for voksne og 50 kr. for børn.

Børn til og med 3 år kommer gratis ind på Brorfelde Observatorium.

Billetter købes i døren (Værkstedet nr. 3 ved siden af parkeringspladsen), så længe lager haves.

Læs mere om de to weekender på Observatoriet: http://brorfelde.dk/ditbesoeg/events/weekendaabentforskningensdoegnomistidoggeologi/   Læs mere om Forskningens Døgn på deres website: http://forsk.dk/

Del nyheden
Søg
Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.