fbpx
20. marts 2018

Små størrelser udforsker store spørgsmål i påsken

Forside » Små størrelser udforsker store spørgsmål i påsken

Hvordan opstår liv? Og hvad skal der til for at kunne bosætte sig på andre steder end Jorden? Observatoriet i Brorfelde tager store spørgsmål ned i børnehøjde og pakker påskeweekenden med bio-nørderi, astrobanko og ægtrilleri i bakkerne den 30. marts-1.april kl. 11-16.  

På jagt efter foråret 

Tag med ud og find foråret, når Observatoriet går på jagt i bakkerne ved Brorfelde med lup og kikkert. Hold øje med det som kribler og kravler og de planter, der lige så stille kigger frem. Alle får mulighed for at samle prøver og tage dem med tilbage til undersøgelse under mikroskop i værkstedet. Hvem ved hvad forårets første livstegn fortæller?

Livets oprindelse i børnehøjde

De store spørgsmål om livets eksistens kan være en abstrakt størrelse, som ofte kræver lange forklaringer. Med påskens familiearrangement bliver lange sætninger kortet ned og andre sanser taget i brug. 

”For rigtigt at kunne forstå svære ting, skal vi bruge flere af vores sanser. Vi skal røre og gøre, og det giver vi mulighed for på en sjov måde i påsken,” siger Julie K.L. Bouchet, leder af Observatoriet i Brorfelde.

Gæster kan bl.a. bygge deres egne mini-verdener, også kaldet biosfærer, og derigennem få en god fornemmelse af, hvordan liv kan blomstre. Besøgende som vil have hænderne i jorden og bygge en biosfære skal medbringe en stor flaske, glaskrukke eller lignende og kan tage hjem med deres helt egen mini-verden, der aldrig skal vandes, men blot vendes.

Astrobanko, æg-trilleri og tur til toppen

Observatoriets rundvisninger i påsken er for hele familien. Undervejs får de gående sjove historier, finurlige detaljer og et udpluk af de hemmeligheder, som et gammelt Observatorium gemmer på. Alle ture starter ved Værkstedet og slutter på toppen af bakken, hvor man kommer helt tæt på de store kupler. Ingen påske uden puste-æg, så i værkstedet er der mulighed for at dyste i den kendte sportsgren og til de friske kan trille æg ned ad bakkerne. Dagens sidste programdel er til de spilleglade, og det velbesøgte Astrobanko gør spillerne klogere på himmelrummet. De heldige vindere går hjem med spændende præmier.

Billetter og praktisk information Husk varmt tøj!

Entré: 80 kr. for voksne og 50 kr. for børn.

Børn til og med 3 år kommer gratis ind på Brorfelde Observatorium.

Billetter kan enten købes i forsalg på brorfelde.dk eller i døren (Værkstedet – nr.3), så længe lager haves.

Kontakt

Sarah Sohl R. // Kommunikationsmedarbejder, Observatoriet i Brorfelde // 72 36 28 98 // sasra@holb.dk

Del nyheden
Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.