fbpx
8. juni 2018

Observatoriet åbner sovesale op for alle

Forside » Observatoriet åbner sovesale op for alle

Observatoriet ved Brorfelde kan endelig åbne dørene til deres gennemrenoverede sovesale for alle, der har lyst til at overnatte i den gamle forskerby. Det sker første gang til Fuldmåneaften den 30. juni kl. 21.00-01.00.

Se himlen og hop på hovedet i seng

Overnatning på Observatoriet har indtil nu været forbeholdt skoler, foreninger og virksomheder, som samtidig deltog i et fagligt funderet undervisningsforløb. Dén mulighed ønsker Observatoriet at give til flere, og de åbner derfor op til deres sovesale. Overnatningen bliver stadig kombineret med fagligt indhold, og således er muligheden, i første omgang, kun åben i forbindelse med Observatoriets aftenarrangementer.

”Vi glæder os til at invitere vores gæster til at overnatte i de nyrestaurerede sovesale på rigtig lejrskolemanér.  Nu kan en aften blandt stjernerne på toppen af Brorfelde Bakke afsluttes med drømme om alt mellem himmel og jord i de historiske, totalfredede rammer. Vi er meget spændte og håber selvfølgelig, at gæsterne vil tage godt imod det,” siger leder af Observatoriet, Julie K.L. Bouchet. 

Søde drømme i Fuldmånens skær

Til en start er det muligt at overnatte på Observatoriet til sommerens tre store aftenarrangementer: 

Fuldmåneaften den 30. juni kl. 21.00-01.00

Under sommerstjernerne den 14. juli kl. 21.00-01.00 Total måneformørkelse den 27. juli kl. 20.30-24.00  Alle events kan også opleves uden overnatning.

Prisen for event og en seng på sovesal er 495kr. per person. Sengene er fordelt på to sovesale med plads til 32 overnattende gæster i alt. Sovesalene blev bygget i forbindelse med restaureringen af Observatoriets Hovedbygning, som åbnede i 2016. Bygningen er ført tilbage til den oprindelige farvesætning og indrettet hyggeligt med møbler i tidens ånd. Overnattende gæster har fri adgang til husets faciliteter, som udover sovesalene rummer spisesal, køkken, bade og toiletter. I hele stueetagen kan man derudover gå på opdagelse i udstillingen om Observatoriets historie fortalt gennem mennesker, der alle har været med til at skabe stedet – lige fra rengøringsdamen til finmekanikeren.  

Kontakt og mere info

Sarah Sohl Rasmussen // Kommunikationsmedarbejder // 72 36 28 98 // sasra@holb.dk Se mere her: www.brorfelde.dk/overnatning

Del nyheden
Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.