fbpx
22. november 2022 19:00 – 21:00
Kategori: Det sker, Foredrag

NAT – En fotorejse gennem stjernetåger og fjerne galakser

Forside » Events » NAT – En fotorejse gennem stjernetåger og fjerne galakser

Oplev foredraget
online eller fysisk.
Pris: 75 kr.

Køb billetter

Tag med på en smuk rejse flere tusinde lysår ud i rummet, når en af Danmarks dygtige astrofotografer, Jakob Arthur Andersen, viser sine egne billeder af Universet, mens han fortæller om motiver og metoder. Billederne er taget i hans egen baghave, hvor han med sin kikkert og sit kamera har opdaget et smukt vindue til det uendelige Univers.

Astrofotos og -fotografering er både videnskab og kunst. Det stiller store krav til vind og vejr og indstillinger af udstyr, men også til den efterfølgende billedbehandling. Billederne kræver ofte meget lang eksponeringstid og bliver taget over flere dage. Alt skal gå op i en højere enhed, før det helt perfekte astrofoto er i hus.

Jakob Arthur Andersen omtaler sig selv som stjerneeventyrer, selvlært astrofotograf og foredragsholder. Han har i utallige timer, ved hjælp af stjernekikkert og kamera, taget billeder af nattehimlen for at vise vores fantastiske Univers, solsystem og nattens landskaber. Astrofotos som vises på aftenen er taget hjemme i Jakobs egen baghave på Falster.

Oplev foredraget på Observatoriet eller online

Foredraget foregår både fysisk på Observatoriet, men kan også ses via livestream i Det Virtuelle Observatorium. Begge billettyper koster 75kr.

Det er første gang, vi streamer, så vi håber, at I vil bære over med mindre tekniske bump på vejen, hvis de kommer. Billetten er derfor nedsat fra vores normalpris på 125kr til 75 kr.

OBS! Ser du med online, vil du modtage et link til livestreamingen på mail.

Ser du med fra Observatoriet, er oplevelsen inklusive observation af den aktuelle stjernehimmel efter foredraget, hvis vejret tillader det. Hvis ikke, gennemgår vi den aktuelle stjernehimmel indendørs.

Vær opmærksom på, at der filmes i lokalet under hele foredraget.

Program

Kl. 19:00-19:45: Velkomst og foredrag del 1
Kl. 19.45-20:00: Pause
Kl. 20:00-20:30: Foredrag del 2

Arrangementet slutter for online deltagere.

Kl. 20:30-21:00: Den aktuelle stjernehimmel. Observation, hvis muligt.
Kl. 21:00: Tak for i aften.

Oplev foredraget
online eller fysisk.
Pris: 75 kr.

Køb billetter
22. november 2022
19:00 - 21:00
75
50
Mest for voksne

Observatoriet, Observator Gyldenkernes Vej, Tølløse, Danmark

Praktisk info

Er parkering gratis?

Jeg vil gerne refundere min billet

Kan man komme rundt med kørestol?

Kan man købe mad og drikke?

Kan man se i teleskopet?

Må vi tage hund med?

Må vi tage madpakker med?

Søg
Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.