fbpx
13. august 2022 09:30 – 13:00
Kategori: Det sker

Fodbold – Pigeraketten

Forside » Events » Fodbold – Pigeraketten

Tilmelding foregår online hos DBU

Tilmeld dig her

Holbæk Kommune, Observatoriet og DBU inviterer alle piger i alderen 5-11 år til at være med til en aktiv, sjov og helt anderledes fodbolddag. Kom og vær med til Pigeraketten 13. august kl. 9.30-13.00.

Indhold på dagen

Når raketten letter, sendes deltagerne afsted ud i Universet, hvor de skal besøge en række planeter for at finde delene til klubnøglerne, der er blevet ødelagt og kastet ud i rummet.

Pigerne skal, i samarbejde med DBU’s astronauter og hjælpere, samle de gyldne klubnøgler, så klubberne atter kan blive åbnet til klubtræning, ved hjælp af sjove fodboldaktiviteter og opgaver.

Pigeraketten er for alle piger mellem 5 og 11 år – både dem, der allerede spiller fodbold i en klub og dem, der aldrig har spillet fodbold før.

Raketværksted og en naturvild sciencepark

Mens pigerne til Pigeraketten udforsker de fodboldsummende planeter, kan forældre og søskende udforske området i og omkring Observatoriet, der har åbent fra kl. 11-17. Scienceparken har flere udendørs aktiviteter og man kan bl.a. gå Planetstien på 1,4km.

I Observatoriets åbningstid, kan I være med til raketværksted, hvor vores formidlere står klar med fortælling og vejledning i, hvordan I bygger den bedste papirraket, som I selv designer og fyrer af.

Vi sørger for alle materialer – I skal blot medbringe jeres nysgerrighed og rakethumør.

Deltagerne på Pigeraketten får selvfølgelig også mulighed for at prøve kræfter med raketterne, når Rumrejsen med Pigeraketten er afsluttet kl. 13.00.

Praktisk information

Der vil være mulighed for at købe pølsehorn og lidt til den søde tand. Madpakker er velkomne.

Raketværkstedet og udendørsarealerne ved Observatoriet er gratis at besøge. Hvis man ønsker at komme ind i bygningerne, hvor man bl.a. kan lege med en interaktiv sandkasse, kravle ind i Jordens indre, prøve de magiske zoom-viewers og meget mere, er entréprisen 95 kr. for voksne over 18 år og 65kr. for børn og unge under 18 år. Småbørn 0-3 år er gratis.

Deltagerne på Pigeraketten har gratis entré.

Kontakt og spørgsmål om Pigeraketten kontakt: Katrine Viktor Andreassen, DBU Bredde på mail eller telefon 89399967.

Foto: Klaus Sletting Jensen

Tilmelding foregår online hos DBU

Tilmeld dig her
13. august 2022
09:30 - 13:00
For børn
Søg
Danmarks største linseteleskop

Danmarks største linseteleskop

Under denne kuppel står Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922. Kikkerten er i brug til særevents, også til solobservation, da den kan få et særligt solfilter på.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Kontoret

Kontoret

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Værkstedet

Værkstedet

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Til efterårsferien åbner helt nye aktiviteter, der kickstarter jeres rejse ud i naturvidenskabens forunderlige verden

Det var i Værkstedet, der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Mødestedet

Mødestedet

Mødestedet er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Jorden

Jorden

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Livet

Livet

Her er vi i fuld gang med at lave et værksted, hvor vi kan undersøge de dyr og planter, som vi kan finde lige uden for døren.

Vennerne

Vennerne

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorbolig

Observatorbolig

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan fx fejre en videnskabelig fødselsdag eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Solteleskopet

Solteleskopet

Denne kuppel bruger Brorfeldes Astronomiske Vennekreds til deres foreningsaktiviteter.

Meridiankredsen

Meridiankredsen

Oplev udstillingen, Rundt om Månen. Se månelandingen fra 1969 og lære om rummissioner siden da og se de smukke billeder.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Discovery Dome

Discovery Dome

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.