fbpx
23. marts 2023

Æggetril og påskeharejagt på Observatoriet

Forside » Æggetril og påskeharejagt på Observatoriet

Skal dit æg males som en planet, en galakse eller et sort hul? Pust og mal æg inspireret af Universet og få pulsen op, når æggene skal trilles ned ad bakkerne. Tag på påskeharejagt og lær om haren i naturen.

Der er sjove og spændende aktiviteter for hele familien, når Observatoriet holder åbent i påskeferien fra d. 1.-10. april kl. 11-17.

Påske med et videnskabeligt twist

I påskeferien kan børnefamilier – og andre påskeglade – prøve kræfter med at puste æg. Fyld kinderne med luft, tæl ned fra tre og pust! Når det hele er pustet ud, skal æggene males til farverige kosmiske æg. For de friske er der på udvalgte tidspunkter mulighed for at dyste i den populære påskedisciplin, hvor æg skal trilles ned ad bakkerne på Observatoriet. Måske er det dit æg, der kommer først?

I løbet af dagen kan man tage på påskeharejagt på området, hvor børn og voksne kan blive klogere på harens opførsel i naturen f.eks. gennem deres boksekampe i foråret og deres kuld og harekillinger.

Udover påskeaktiviteterne er påsken også interessant i en mere videnskabelig forstand. Formidler og eventansvarlig, Thomas Ræbild Juel, forklarer:

Der er mange, der ikke ved, at påsken har et naturvidenskabeligt twist. Faktisk bliver påsken bestemt af fuldmånen, da påsken altid falder den første søndag efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn. I år har vi fuldmåne d. 6. april og påskesøndag falder d. 9. april. Det er også årsagen til, at påsken flytter sig fra år til år.

Gå på opdagelse

Oplev den naturvilde sciencepark, som byder på udstillinger og aktiviteter både indendørs og udendørs. Start besøget med Motor-Mille, som er hoppet i science-tøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Krabbetågen, byg en vulkan i den interaktive sandkasse og se Danmarks største teleskop.

Gå Planetstien (1,4 km), hæng ud med Mammut Lehmann i Istidsområdet og tag en slapper i en af Observatoriets hængekøjer.

Yderligere information

Observatoriet holder åbent hver dag fra d. 1.-10. april kl. 11-17.
Billetpriser: Voksne (+18 år): 95 kr. Børn & unge (4-17 år): 75 kr.

Billetter kan købes på Observatoriets hjemmeside, www.observatoriet.dk.

Kontakt

Thomas Ræbild Juel, Formidler og eventansvarlig, Observatoriet // 72 36 12 59 // thojj@holb.dk

Catharina Petersen, Kommunikationsmedarbejder, Observatoriet // 72 36 32 94 // cathp@holb.dk

Sarah Sohl, Kommunikationsansvarlig, Observatoriet // 72 36 28 98 // sasra@holb.dk

Læs mere om historien bag Observatoriet.

Læs mere
Del nyheden

Sidste Nyt

Her finder du vores seneste nyheder, arrangementer og nyt om, hvad du kan opleve på stjernehimlen

Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.