fbpx
9. maj 2023 17:30 – 20:00
Kategori: Vandring

Naturewalk brorfelde – we walk

Forside » Events » Naturewalk brorfelde – we walk

Køb billet via DGI.

Køb billet

Kom med på guidet gåtur i de sjællandske alper gennem mammutternes gamle græsgange ved Brorfelde. Giv dig selv en flot og unik naturoplevelse krydret med fortællinger om istidslandskabet. Arrangementet er et samarbejde mellem DGI Løb & Gang og Observatoriet.

Gåtur på 5 km i raskt tempo 

Turen tager ud på stier og i skov, blandt andet forbi Sophienholm Grusgrav og ud til Tjørnedevej med smuk udsigt til Maglesø. Ruten er på ca. 5 km i lettere kuperet terræn. Vi går i raskt tempo med ca. 5 km/t og nogle stop og opsamling undervejs, hvor vores geolog og naturvejleder Marie Holst Riis fortæller om landskabet og udviklingen gennem istiden. På dagen møder du også idrætskonsulent, Christina

Gode oplevelser, motion og fællesskab 

Alle kan deltage og tag gerne en ven, veninde eller helt tredje med. Gang er helt enkelt godt for helbredet, styrker din mentale sundhed, og er samtidig skånsom og effektiv træning for kroppen. Naturewalk giver mange gode oplevelser i naturen kombineret med motion og fællesskab, og så er det pivhyggeligt. Deltager du alene, er der altid nogen at følges med undervejs.

Tilkøb forplejning eller medbring egen 

Efter turen nyder vi sandwich og vand eller egen medbragt mad ved Observatoriet. Vi er udendørs på overdækket område. Arrangementet slutter senest kl. 20.00, men man er velkommen til at blive længere på egen hånd.

Praktisk info 

  • Ruten foregår både på skovstier og asfalt og er IKKE for gangbesværede. 
  • Parkering ved Observatoriet, hvor der også er adgang til toiletter. 
  • Husk tøj efter vejret og drikkedunk, hvis du får brug for væske undervejs. 
  • Sandwich og kildevand kan tilkøbes ved tilmelding eller egen forplejning kan medbringes. 
  • Børn deltager på forældrenes ansvar. Det er IKKE tilladt at medbringe hunde på turen. 
  • Klik deltag på facebookbegivenheden, der lægger vi løbende nyt op og billeder efter gåturen
  • Billetsalg styres af DGI Løb & Gang.

Køb billet via DGI.

Køb billet
9. maj 2023
17:30 - 20:00
139 kr. pr. person
50
For alle
Søg
Galaksen

Galaksen

Her står udstyr, som tager jer med ud i det fjerne univers, hvor galakserne og stjernetågerne befinder sig.

Tidligere stod Københavns Astronomiske Forenings kikkert: Jens Olsens berømte 12” linse-kikkert fra 1922.

Istiden

Istiden

Rejs tilbage til dengang, Mammutterne vandrede omkring. I Istiden kan I spise frokost på bænke under halvtag, klatre på en Mammut og se vores helt nye stjernekiggershelters.

Medarbejderhuset

Medarbejderhuset

Her sidder Observatoriets medarbejdere.

Huset var tidligere tjenestebolig for observatoriets ansatte.

Læg mærke til de cirkulære hække omkring husene. De dobbelte hække er anlagt for at beskytte mørket mod vinduernes lys – og husene mod den stærke vind.

Velkomst

Velkomst

Velkommen til Observatoriet. Her køber du billet, raket-is og nyder din kaffe i Kikkerttårnet. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet og lær om astronomernes linser og værktøjer.

Velkomst var observatoriets værksted, hvor der i årene 1955-96 blev bygget teleskoper og måleinstrumenter til hele verden.

Tidslommen

Tidslommen

Tidslommen er ramme for foredrag, spisesal, overnatningsmuligheder og udstillingen, ”Forskerbyens Folk.” Det er også her du sætter dig i biografen og ser en kort film om Observatoriet.

Indtil 1996 var huset Observatoriets sociale omdrejningspunkt. Her var spisesal, kontorer, bibliotek og professorbolig for Bengt Strömgren.

Geohuset

Geohuset

Lyt til stenenes fortællinger, gå på opdagelse i Jordens indre og tag med på en rejse tilbage til istiden, hvor landskabet blev formet.

Leg med den interaktive sandkasse og dyst i en omgang stenroulette.

Biohuset

Biohuset

Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig. Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet?

Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og zoom helt ind på den fantastiske nære natur.

Astrohuset

Astrohuset

Her holder de to amatørastronomiske foreninger til; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening.

Dem kan du blandt andet møde til mange af Observatoriets arrangementer.

Læs mere på brorfelde.eu eller kaf-astronomi.dk.

Observatorhuset

Observatorhuset

Huset bruges til skiftende aktiviteter. Du kan f.eks. høre foredrag under stjerneaftener eller holde et møde med udsyn.

Her boede Kjeld Gyldenkerne med sin familie. Gyldenkerne var ledende observator og astrofysiker, da observatoriet hørte under Københavns Universitet.

Mælkevejen

Mælkevejen

I denne kuppel står udstyr, som tager jer tættere på Solen og planeterne i vores eget solsystem.

Atmosfæren

Atmosfæren

Oplev udstillingen, Rumstationen - På mission med Andreas Mogensen.

Denne bygning opførtes som den første på Brorfeldebakken i 1953.

Himmellabyrinten

Himmellabyrinten

Der er ingen vægge, så I kan ikke fare vild, og alligevel kan man blive ret rundtosset af at gå Himmellabyrinten, som man mener har været brugt som sol-ur.

Asteroiden

Asteroiden

Oplev ”Jagten på asteroider”. Rør resterne fra et stjerneskud, se Danmarks største teleskop og lær om astronomens arbejde.

Book møde/konference

Tættere på stjernerne

Velkommen til opdagelsescenteret, Brorfelde Observatorium. Vi glæder os til at give jer en helt særlig stjernestund i inspirerende omgivelser. Hvis du er klar til “lift-off”, udfylder du formularen her. Bookingen er gennemført, når du modtager en godkendelse fra os. Der kan godt gå et par dage.

Forplejning

I aftaler selv forplejning med en leverandør eller medbringer egne madvarer. I er meget velkomne til at benytte vores fuldt funktionelle produktionskøkken. Angiv, om I ønsker at gøre brug af dette.

Overnatning

Drys ekstra stjernestøv udover jeres arrangement og bliv natten over. Er kun muligt for virksomheder og foreninger og kræver samtidig bestilling af et formidlingsforløb.
Forløb/rundvisninger ved booking af overnatning Oplev vores fredet nattemørke, lær at se på stjerner eller få en rundvisning i de tidstypiske rammer fra dengang observatoriet var verdenskendt - og indretningen ren retro. Alle forløb koster 1500 kr. og varer ca. to timer. Læs mere om forløbene her: http://brorfelde.dk/dit-besoeg/rundvisninger-stjernekig/

Lidt om jer

Det er vigtigt, at vi ved, hvem der står for jeres arrangement.