På dagen møder du ph.d., lektor em. Birgitta Nordström, NBI.
Denne aften vil I møde kvinden, der var med til at ændre vores fælles forståelse af, hvordan stjerner ældes, og hvor gamle stjerner egentlig kan blive. Birgitta Nordström har ikke kun været med til at forske i stjernernes tid og opdatere vores forståelse for disse himmellegemers forunderlige livscyklus, samt udforske galaksers dynamiske udvikling over tid. Hun er også én af de forskere, der har været med til at bane vejen for at få flere kvinder i den naturvidenskabelige forskningsverden. Det bliver en fortælling om det forskningsarbejde, der den dag i dag stadig ligger til grund for, hvordan vi i forskningen tilgår stjernerne omkring os, og om det at være forsker i et miljø, hvor der var langt imellem de kvindelige kollegaer.
Vi glæder til at byde jer velkommen til en aften, hvor vi dykker ned i tid både på den store skala, og når det gælder den naturvidenskabelige forskningsverdens tidlige tilgang til de kvinder, som har været med til at bære vores verden frem.
Aftenen rundes af med et besøg og fortælling ved Observatoriets store teleskop, Discovery-teleskopet, og hvis himlen tillader det, skal vi observere himlen over os.
Program
19:00 Velkomst og præsentation
19:15 Forelæsning del 1
20:00 Kaffepause
20:15 Forelæsning del 2
21:00 Besøg Danmarks største teleskop og observation, hvis vejret tillader det.
22:00 Tak for i aften
Praktisk
Du bliver taget imod i Velkomstbygningen, som er den store bygning ved siden af P-pladsen.
Billetsalg styres af Københavns Folkeuniversitet.
Observatoriet er en sciencepark, der formidler natur og naturvidenskab til nysgerrige gæster i alle aldre. Stedet ligger i et smukt, bakket overdrevslandskab ved Brorfelde syd for Holbæk og har oprindeligt været et astronomisk forskningscenter under Københavns Universitet. I dag er både naturen, mørket og bygningerne fredede, og dørene er åbne for alle, der har lyst til at kigge forbi.